Dagbesteding

Iedereen verdient een prettige oude dag

De doelgroepen waar wij dagbesteding voor aanbieden bestaan uit cliënten van zorginstellingen in de regio Nijmegen - Arnhem en Neder-Betuwe. Dit is een vrij groot gebied.

Zorgcentra’s bieden hun bewoners graag een prettige oude dag. In dat kader worden veel activiteiten (vaak middels een activiteitenkalender) aangeboden. Wij hebben hier met Menno van Megen Sport & Welzijn een ondersteunde rol. Ouderen hebben vaak het gevoel er niet meer toe te doen. Er zijn relatief weinig momenten waarvan zij daadwerkelijk zeggen te genieten. Het is daarom belangrijk hen een stimulerende dagbesteding aan te bieden op een vast moment waardoor participatie aangemoedigd wordt.

Dagbesteding

Waarom dagbesteding zo belangrijk is

Onderzoek heeft aangetoond dat dementerende ouderen het belangrijk vinden om zichzelf te kunnen zijn, te doen wat ze leuk en zinvol vinden en te ervaren dat ze ‘erbij horen’. In deze kwetsbare levensfase blijkt ‘betekenis ervaren’ het allerbelangrijkste te zijn. De ouderen willen zich verbonden kunnen voelen met de mensen en dingen om zich heen; zelf iets voor anderen kunnen betekenen en zichzelf als autonoom kunnen bestempelen. Ouderen zijn vaak bang om volledig afhankelijk te worden van de goede zorg van anderen, waardoor het gevoel autonoom te zijn en zelf de regie te hebben - al is het met behulp van anderen – voor hen erg belangrijk is. Het gelukkigst worden mensen van het doen van dingen waar ze passie voor hebben of waarmee ze iets voor een ander kunnen betekenen. Ook een goede balans tussen activiteit en rust is belangrijk. Net als de ruimte die er moet zijn om na te genieten direct na de activiteit zelf.

Omdat verbale communicatie voor een deel van deze doelgroep moeilijker wordt, kunnen non-verbale activiteitvormen zoals dans en beweging nuttige uitdrukkingsmiddelen zijn. Wij bieden ouderen de volgende activiteiten: muziek, cognitieve spelletjes, koken en bakken, lezen, omgang met huisdieren en kinderen, kerkelijke activiteiten, tuinieren, lopen, handwerk, naaiwerk, fietsen en sociaal bezig zijn. Is jullie zorginstelling geïnteresseerd in een upgrade voor de dagbesteding, en/of zoeken jullie naar leuke aanvullende activiteiten voor de dagbesteding; Menno van Megen Sport & Welzijn helpt jullie hier graag bij. Ook ondersteunen wij in het opzetten van een dagbesteding. Wij kunnen aan alle wensen voldoen.

Dagbesteding 1
Dagbesteding 2
Dagbesteding 3

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan nu contact met ons op dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen

Sint Annastraat 198C
6525 GX, Nijmegen

<