Over Menno

Een ADHDer, een duizendpoot, een positieve gast, een sociaal dier

Eerst maar even voorstellen. Mijn naam is Menno van Megen, een ADHDer, een duizendpoot, een positieve gast, een sociaal dier. Ik ben geboren in 1990 en haal sinds 2015 ontzettend veel plezier uit het runnen van mijn eigen sport- en welzijnsbedrijf genaamd Menno van Megen Sport & Welzijn.

Voor die tijd werkte ik jaren bij sportscholen en welzijnsorganisaties in de regio Arnhem & Nijmegen en nu zet ik mij met mijn bedrijf breed in voor het welzijn van de mens. Daarbij gebruik ik sport vaak als middel. Ik ben een enthousiaste ondernemer die is opgegroeid in het mooie Millingen aan de Rijn.

Ik kan precies de Menno zijn die ik ben tijdens mijn werk. Daarbij heb ik in al die jaren een enorm netwerk opgebouwd door heel Nederland. Een netwerk dat er voor zorgt dat ik altijd in beweging en in contact blijf. Maar het allermooiste van een groot netwerk hebben is de diversiteit van alle mooie en bijzondere mensen die ik daardoor ontmoet.

img-author

heading

Menno van Megen staat op tegen eenzaamheid!

Veel maatregelen die momenteel door de overheid worden genomen, hebben als doel om ons te beschermen tegen het rondwarende coronavirus. Maar door mensen te isoleren, worden ze niet alleen afgezonderd van het coronavirus, maar ook van fysieke sociale contacten. En dat kan bijdragen aan eenzaamheid. Mennovanmegen Sport & Welzijn is zich bewust van het virus. Zelfs van heel dichtbij de ellende en verdriet gezien en ervaren. Maar hoe dan ook; deze isolatie is zeer schadelijk voor onze gezondheid. Ik ben er van overtuigd dat dit sociaal isolement een groter gevaar vormt voor de volksgezondheid dan het virus zelf en obesitas. Ook hart- en vaatziekten worden gelinkt aan mensen die langdurig eenzaam zijn. Bovendien zou je zelfs dood kunnen gaan aan eenzaamheid.

“Je sociaal verbonden voelen is buitengewoon belangrijk”

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid is een persoonlijke ervaring. Veelal is het een verborgen probleem. Anderen kunnen moeilijk van buitenaf zien of je je eenzaam voelt. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Eenzaamheid verhoogt zelfs de kans op voortijdig overlijden. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij gevolgen de eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen! Op dit moment worden we echter allemaal, als gevolg van de huidige pandemie, met sociaal isolement geconfronteerd. Maar ook al vóór COVID-19 kregen we als samenleving te maken met een ‘pandemie van eenzaamheid.’”

“In een maatschappij waar afstand de norm is, geef ik iedereen een gevoel van nabijheid en warmte”

Hier ga ik een stokje voor steken. Ben je op welke manier dan ook eenzaam; Wij zijn er voor jou! Neem contact met ons op en wij gaan aan de gang met jou.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan nu contact met ons op dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen

Sint Annastraat 198C
6525 GX, Nijmegen